trollhattansstylister.blogg.se

Hej och Välkommen till Hår - och make up stylistprogrammet på Drottning Blankas gymnasieskola i Trollhättan. Här kan du läsa om vår vardag på skolan, vilka aktiviteter vi gör och hur vi har det helt enkelt!

En vanlig vardag

Publicerad 2015-01-30 11:04:00 i Presentation,

 
Nu har vi som jobbar på stylistprogrammet här i Trollhättan bestämt oss för att börja blogga om vår verksamhet här, så ni får en inblick i vad vi gör här! Det kommer bli presentationer av uppgifter vi gör, elevarbeten, uppdrag och praktik vi är ute på och ja, bara hur vi har det på våra vanliga dagar här. Vi kommer börja att presentera oss som jobbar här och vår skola, så här kommer första inlägget!
 
Drottning Blankas gymnasieskola i Trollhättan startade i augusti 2011, våra lokaler ligger på Drottninggatan 37 mitt i Trollhättan. Vi startade med två program, Hår - och Make Up stylist programmet och Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap. Idag har vi också Ekonomiprogrammet inriktning juridik som startade 2013. Vi har mycket fina och ljusa lokaler på två våningar som vi är mycket stolta över. Idag läser 95 elever på Dbgy, varav 55 st av dem läser stylistprogrammet och det är ju dem och deras dagliga arbete denna blogg kommer handla om.
 
Vi är tre lärare på stylistprogrammet och vi kommer turas om att skriva inlägg, först ut är då jag och jag heter Linda Eriksson och har jobbat här på Dbgy sedan 2011. Jag har dag titeln programansvarig för hår - och makeupstylist, ställföreträdande rektor och såklart då också yrkeslärare. Jag är utbildad make up artist, stylist, nagelteraupet och har läst till yrkeslärare på Högskolan Väst här i Trollhättan. Jag har jobbat som make up artist och stylist i 15 år och i 12 år av dem har jag även drivit mitt eget företag Make Up Your Life. Jag har också jobbat som säljare och butikschef på Kicks i många år. Några år innan jag började på Dbgy så funderade jag mycket på hur underbart roligt det skulle vara att bygga upp en egen utbildning och få ge av all min erfarenhet till nya fantastiska ungdomar som bara vill ut där och arbeta och så dök Dbgy upp och det är jag så tacksam för. Med mig här i verksamheten har jag fantastiska kollegor som alla brinner för detta och tillsammans tycker då jag såklart att vi har en fantastisk utbildning till hår och makeupstylist.
 
Min filosofi när det gäller denna utbildningen är framförallt att eleven ska få jobba mycket i skolan med sitt valda hantverk och få en bra trygghet i det, men att man lika mycket ska få känna på verkligheten och därför är jag mycket tacksam över alla olika samarbetspartner vi har där vi får möjlighet att skicka ut våra elever på stylingjobb. B.la. jobbar vi mycket med medborgarskolans Showskola här i Trollhättan, vi jobbar med vårt centrum när det gäller modevisningar och reklamblad som ska stylas, även alla fantastiska produktionsbolag/fotografer som har sitt säte här eller omkring, Bakåtkupad och Daniel Ström är några. 
 
Vi jobbar ständigt med att utvecklas här på vårt program, jag vill absolut inte att vi ska stå stilla. Vi lyssnar mycket på eleverna vad de vill göra och lära sig, så mycket som jag bara kan vill jag försöka fixa det för dem. Just nu jobbar vi med att utveckla vår nageldel, jag kommer skriva mycket mer om det här framåt, mycket spännande är det!
 
Det var lite om mig och jag återkommer här framöver med många roliga saker som vi jobbar med här! 
 
Linda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela