trollhattansstylister.blogg.se

Hej och Välkommen till Hår - och make up stylistprogrammet på Drottning Blankas gymnasieskola i Trollhättan. Här kan du läsa om vår vardag på skolan, vilka aktiviteter vi gör och hur vi har det helt enkelt!

Back to school...

Publicerad 2015-02-02 10:55:41 i Allmänt,

Hejsan hejsan!
 
I helgen var alla lärare i Stockholm på workshop med vårt make up märke .färg. 
www.fargcollection.se

Vi har nu under ett år jobbat med .färg och är supernöjda med deras produkter och deras upplägg mot gymnasiet. Förutom en mycket bra kontakt ut mot oss lärare, så kör .färg varje år en make up tävling för eleverna som heter Silverpenseln och så har vi workshops som dessa. Denna gång var fokus på modellering eller counturing som just nu ligger väldigt mycket i ropet när det gäller make up.
 
Counturing eller modellering är när man med make up förhöjer eller förändrar en ansiktsform. Det handlar om att ta fram sådant som man vill fokusera på t.ex. kindbenen eller ögonen. Det finns många olika metoder att göra detta, med b.la. bara skugga, men också med foundation.
 

Vi är ju tre lärare här på stylistprogrammet (de två andra kommer presentera sig här inom kort), så på fredag eftermiddag tog vi den fem timmar långa tågresan upp till Stockholm, checkade in på hotell och gick i stort sett och lade oss direkt. Det hade ju varit en lång vecka och en lång tågresa.
 
Strax innan kl 10 på lördagen infann vi oss på .färgs butik och utbildning på Karlavägen i Stockholm. Där mötte vi Birgitta, som har startat märket och utvecklat utbildningen till make up artist på .färg. Här var också Erica och Jennifer, som båda jobbar som utbildare på .färg. Vi var sammanlagt 15 st olika lärare, från olika skolor som var där denna dagen. Det var nervöst, det var ju ganska längesedan man själv satt i skolbänken och lärde sig allt om make up, många roliga minnen och flashbacks kom upp.
 
Birgitta började med en demonstration, där hon gick igenom två olika typer av modellering, en lite kraftigare som man behöver jobba med när man t.ex. ska fota och en lite mildare som man använder i så att säga vanliga make up, som brudmakeup, festmakeup osv. 
Man fick många nya tips och deér och så fick vi också mycket bra produktinformation kring märket. Även om inte våra 2or och 3or idag har märket .färg i sina boxar, så finns det tillgängligt på skolan att jobba med och prova. Så nu har vi massa nya ideér som vi ska jobba med under vårterminen. 
Efter lunch så fick vi då själva börja jobba och lägga modellering på varandra och sedan gick vi in i fotostudion som de har där och fotade make upen för att vi skulle se vad som händer på bild. DET var mycket nyttigt att se och Birgitta tipsade oss att vi skulle ha en bra fotograf knuten till skolan, som kom och fotade mycket och det är vi väldigt stolta över att vi har. Han heter Daniel Ström och är fantastisk (www.danielström.se). Just nu håller han på med alla vårens portfoliearbeten här på skolan, treorna ska fota 3 st bilder och tvåorna ska fota 2 st bilder nu i vår. Kommer såklart om det här i bloggen!
 
Ja, hörni, mycket trötta och nöjda tog vi tåget hem på eftermiddagen, fulla med ny energi med alla nya tips. Nu är vi tillbaka här på skolan, för en fantastisk måndag och resten av veckan. Denna vecka kommer ettorna fortsätta med sotningar och festmakeuper, tvåorna kommer fortsätta jobba med sina årtalsmakeuper, vi är nu på 50talet och treorna kommer jobba stenhårt med modellering i form av Disneyprinsessor, det ni!
 
Vi hörs snart igen!
Linda
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela