trollhattansstylister.blogg.se

Hej och Välkommen till Hår - och make up stylistprogrammet på Drottning Blankas gymnasieskola i Trollhättan. Här kan du läsa om vår vardag på skolan, vilka aktiviteter vi gör och hur vi har det helt enkelt!

En mycket inspirerande vecka!

Publicerad 2015-02-13 09:02:41 i Allmänt,

Hej alla fantastiska människor som hittat hit till vår lilla blogg. Denna vecka på skolan har varit så inspirerande och rolig och vi kan verkligen säga hur stolta vi är över våra elever för hur duktiga och kreativa de är! Vi har genomfört ännu en Stylist SM uttagning på skolan och har tagit ut ett lag bestående av tre elever som ska åka till Göteborg i mars och tävla mot en hög med andra skolor i just temat Stylist!
 
 
Hur tävlingen går till!
Först går ett tema ut till alla skolor och detta år var temat Sagoväsen. Därefter ska alla skolor genomföra enskilda uttagningar, alltså där eleverna tävlar en och en. Man tar sedan ut en 1:a, en 2:a och en 3:a utav dem, dessa tre bildar ett lag, man får ett nytt tema och tillsammans ska alltså dessa tre åka och tävla som ett lag för sin skola i Göteborg mot de andra skolorna. En superkul tävling och en fantastisk utmaning för våra elever. Hur uttagningarna ser ut på skolorna är nog lite olika, men vi gör så att alla får vara med och tycka till vem som ska gå vidare och då menar jag ALLA. Både elever från samhällsprg, ekonomiprg, stylistprg. och våra lärare är engagerade i uttagningen. Man får sätta poäng på hygien, färgval, idé, symmetri, basarbete och helhet. För någon som inte läser stylist kan det ju verka som ett helt annat språk, men make up och styling är oftast känsla, så då säger vi bara, gå på känsla! Det är otroligt roligt när elever från andra program dyker upp här uppe hos oss på stylistvåningen (vår skola ligger ju på två våningar, en mer teoretisk våning och en mer praktisk våning) och går runt och lägger sina poäng. 
 
Detta år hade vi 5 st som var med och tävlade från åk 2 och 3, det är de årskurserna som får vara med. När tävlingen sedan genomförs i Göteborg åker också alla 2or och 3or med till Göteborg för att heja på sina klasskamrater. Det var mycket jämt och inte många poäng skilde de tävlande åt, men tillslut så fick vi tre stycken som nu ska bilda ett lag och åka till Göteborg att tävla! Heja heja säger vi!
 
 
Bild nr 1 var alltså vinnaren och gjordes av Lina Lagnestig Sty12, Bild nr 2 är från Rasmus Johansson Sty13 och bild nr 3 från Michaela Löf Sty13.
 
Utan inbördes ordning, så får ni också se bilderna på de två andra tävlande som också de gjorde ett fantastiskt jobb! Ni förstår när ni ser alla bilder att det var jämt mellan alla 5 tävlande!! Dessa två make uper är gjorda av Rasha Madi Sty13 och Judith Karlin Sty12.
 
 
Så har ni vägarna förbi Göteborg och Nordstan den 27 mars mellan 10-12 så kom och se på den stora tävlingen! Kommer bli sååå spännande!
 
Med kärlek och make up!
Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela