trollhattansstylister.blogg.se

Hej och Välkommen till Hår - och make up stylistprogrammet på Drottning Blankas gymnasieskola i Trollhättan. Här kan du läsa om vår vardag på skolan, vilka aktiviteter vi gör och hur vi har det helt enkelt!

Fotningsdagar!

Publicerad 2015-03-09 09:34:43 i Allmänt,

När man läser vårt program här på Dbgy, så ska man få fem stycken bilder fotade av en fotograf att få med sig när man tar studenten, sk portfoliebilder. Detta är bilder som sedan visar på vad eleven kan och som man kan använda i sitt arbete eller arbetssökande i framtiden. 
Man fotar två av bilderna i tvåan och tre av bilderna i trean. Vi använder oss oftast av en superduktig fotograf som heter Daniel Ström, men ibland får vi någon annan fotograf med som hör av sig och vill samarbeta. Tex denna vår så samarbetar våra treor med sin reklamfotografering med en jätteduktig tjej som gör sitt slutarbete i foto, Susannah Ståhl. 
Förra veckan hade våra tvåor sin första fotning som var ett svartvitt porträtt. Då gäller det att tänka till och använda sig av rätt tekniker för att få en snygg och symetrisk make up som syns på den svartvita bilden. 
Vi fotade torsdag och fredag förra veckan, Daniel Ström kommer hit till skolan och bygger upp en liten studio och så kör vi fotningar hela dagen, två mycket spännande och kul dagar. 
 
Det är också viktigt att tänka på arbetet fram till slutresultatet, även det bedöms här. Då är det planering, inspiration, användning av rätt tekniker och material som man måste fundera på. Att hitta rätt modell är också en del i det hela. Under själva fotningen är det också viktigt att eleven är med och styr hur hon eller han vill ha bilden. 
Här ser vi Daniel i full action att ljussätta vår elev Lizettes modell. 
 
Denna vår har också treorna hunnit med sin avantgardefotning, då är det mycket spännande och roliga ideér som ploppar fram och de fotningarna brukar vara mycket inspirerande och farfyllda. 
Här är Ebba i sty12´s tolkning av avantgarde. Mycket läckert!
 
Nu taggar vi vidare och ser fram emot tvåornas årtalsfotning och treornas sista valfria fotning! Håll utkik!
 
Kram Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela