trollhattansstylister.blogg.se

Hej och Välkommen till Hår - och make up stylistprogrammet på Drottning Blankas gymnasieskola i Trollhättan. Här kan du läsa om vår vardag på skolan, vilka aktiviteter vi gör och hur vi har det helt enkelt!

Naglar naglar och åter naglar!

Publicerad 2015-05-29 10:55:35 i Allmänt,

Hej!
 
Vi är väldigt stolta över att nu kunna presentera två nyheter här hos oss på DBGY i Trollhättan som går igång nu till hösten! Det är alltid viktigt att utvecklas och utan utveckling så skulle vi inte vara en bra skola eller ett bra program. 
 
Först vill jag presentera Re-q! www.re-q.se

req.png

Vi kommer nu till hösten ingå ett samarbete med det svenska nagelmärket Re-q och det är vi väldigt glada för! Naglar ligger i tiden och detta samarbete skapar en ytterligare del i att vara stylist och också en mycket större anställningsbarhet när ni kommer ut i arbetslivet. 

Man kommer alltså kunna om man vill utbilda sig till nagelteknolog under sitt sista år här hos oss på DBGY Trollhättan, man väljer då det som ett individuellt val och läser det under ett år. Om man sedan klarar slutprovet så blir man diplomerad nagelteknolog hos Re-q i gelenaglar! Visst låter det spännande!

Detta ligger alltså som ett individuellt val, så det betyder att är man inte intresserad av att utbilda sig inom naglar, så väljer man inte det under sitt sista år, utan något annat istället.

Att utbilda sig i naglar hos oss ställer vi ganska stora krav på, så man ska verkligen tänka efter innan man väljer detta. Jag (Linda) är den som kommer utbilda i detta tillsammans med lärare från Re-q som kommer komma till oss och jag brukar säga, att kan du tänka dig naglar som en "kul grej" bara så ska du inte välja detta, för det är en svår utbildning med höga krav, så man ska verkligen vilja jobba med det! Jag har själv jobbat med naglar sedan 2003 och ångrar inte mitt val att bli nagelteknolog en sekund, men det är en lång process innan man blir klar och riktigt duktig! 

Sedan vill jag då presentera S.M.A.R.T styling! www.smartstylingtraning.se

2218922.JPG.jpg

Detta är ett läroverktyg som vi kommer använda f.r.o.m. åk sty15 detta år och som kommer följa alla elever i fortsättningen under tre år. Detta är ett otroligt bra verktyg på nätet som vi kommer få stor användning för. Det är bra uppbyggt, med både text och filmer, vilket gör att det kommer passa för alla beroende på hur man lär sig bäst och sedan tillsammans med praktiska övningar i skolan kommer vi att höja vår kvalité på stylistprogrammet ännu mer. Man kan om man sedan vii välja att bli diplomerad i även smart styling, då gör man i sitt tredje år ett större slutprov och klarar man det har man fantastiskt bra saker med sig ut i anställningslivet sedan. 

Det är en mycket klok och bra kvinna som heter Mirjam Kellerman som startat detta. Hon har jobbat inom branschen i många år och framförallt utbildat mycket butikspersonal i just styling! Kommer bli fantastiskt bra!

Så alla gamla och nya elever, snart dags för sommarlov, men jag hoppas verkligen ni ser fram emot hösten nu! DET gör jag!

Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela